Sequoia – Mladite


Sequoia gigantea MG=D1

Forma farmaceutică: macerat glicerinic
Organotropism: sistem nervos central, aparat osteoarticular, prostată, uter.
Electroforeza proteinelor serice: creşte albuminele şi alfa-globulinele, reduce uşor hiper-alfa-2 şi beta globulinele, creşte alfa şi beta-euglobulinele.
Acţiune farmacologică:
-antisenescentă, revitalizantă, eficiență la vârstnici, acţionând pe plan geriatric în sensul sporirii forţei fizice şi psihice;
-antialergică – stimulatoare a corticosuprarenalei ( zona reticulată – creşte 17-ceto-steroizii);
-antiscleroasă, cu acţiune electivă pe prostată şi uter.
Recomandări frecvente:
Tonic: fortifiant în stări astenice şi sindroame depresive la vârstnici, anorexie la vârstnici; andropauză, menopauză.
Aparat osteo-articular: ameliorarea simptomelor din tulburări de calcifiere la vârstnici, artroză senilă acompaniată de osteoporoză dureroasă;
Prostată: ameliorarea simptomelor din tulburări de la nivelul prostatei, adenom de prostată în fază iniţială, hipertrofie de prostată.
Uter: fibrom uterin (intră în asocieri de gemoterapice).
Contraindicaţii, atenţionări: – Nu se administrează în situațiile patologice cu creșterea valorilor cetosteroizilor: boala Cushing, tumori ale testiculelor și ovarelor, femeilor însărcinate (trimestrul 3).
Observație: extractele gemoterapice se recomandă, în general, în scheme terapeutice ce conțin 3-4 extracte, care acoperă mai multe aspecte ale specificului patologiei respective și nu înlocuiesc medicația specifică.
Mod de administrare – vezi prospect produs

Intră în compoziția formulelor complexe gemoterapice:
Polygemma 10 – Antiaging barbaţi, Polygemma 9 – Antiaging femei.

Profil fitochimic și relație compoziție-acțiune biologică
Departament Cercetare Plantextrakt

„Extractul din mlădițe de Sequoia este concentrat în compuși polifenolici de tipul sequoiaflavonelor cu efect antioxidant, de aici acțiunea tonică remarcabilă. Analizele elementale au evidențiat în acest extract și concentrații considerabile de calciu, magneziu, potasiu și zinc. Magneziul susține efectul tonic al extractului. Conținutul semnificativ de calciu susține efectul anti-osteoporotic. ”
Conf. dr. chim. farm. Olah Neli

Produse derivate