Coacaz negru muguri

Ribes nigrum MG=D1

Forma farmaceutică: macerat glicerinic
Organotropism: glande suprarenale, mucoase, aparat respirator, aparat osteoarticular, căi genito-urinare.
Electroforeza proteinelor serice: creşte albuminele, reduce hiper-alfa-2, beta şi gama-globulinele; reduce net eozinofilia.
Acţiune farmacologică: -antialergică – „cortison-like”;
-antiinflamatoare;
-antibacteriană; -cicatrizantă.
Recomandări frecvente:

  • Sindroame alergice: scăderea incidenţei şi ameliorarea sindroamelor alergice (profilaxia alergiilor, sindroame alergice acute, astm bronşic de tip alergic şi bronşite alergice, rinite, oculorinite alergice; urticarie, dermatite şi dermatoze, eczemă atopică);
  • Sindroame inflamatorii: ameliorarea simptomelor inflamatorii de la nivel local şi general, în special cele de la nivelul articulaţiilor (asocieri în reumatism, artrite, artroze) şi la nivelul mucoaselor (aparatului respirator, digestiv şi genitourinar) şi în toate cazurile de VSH crescut; asocieri în fibrom uterin, chist ovarian; prostatite şi adenom de prostată; cefalee vasomotorie, astenie psiho-fizică în perioada de convalescenţă.
Contraindicaţii, atenţionări: – Nu se administrează în feocromocitom și în sindromul Cushing, cu precauție la hipertensivi și pentru perioade scurte. Prima administrare din zi să se încadreze în intervalul orar 8-10, pentru a se sincroniza cu activitatea corticosuprarenalei.

Observație: extractele gemoterapice se recomandă, în general, în scheme terapeutice ce conțin 3-4 extracte, care acoperă mai multe aspecte ale specificului patologiei respective și nu înlocuiesc medicația specifică.

Mod de administrare – vezi prospect produs

Intră în compoziția formulelor complexe gemoterapice:
ENERGOTONIC junior sinusuri, IMUNOREZISTAN junior, Polygemma 26 Alergii, Polygemma 27 – Prostata, Polygemma 28 – Neuro Protect, Polygemma 4 SINUSURI.

Profil fitochimic și relație compoziție-acțiune biologică Departament Cercetare Plantextrakt
„Studiile fitochimice realizate la Plantextrakt prin spectrofotometrie și HPLC (cromatografie de lichide de înaltă performanță) au evidențiat faptul că extractul din muguri de Coacăz negru conține și o serie de polifenoli cu efecte farmacologice care susțin activitatea antiinflamatoare și antialergică a acestui extract – proantocianidine cu rol în efectul antiinflamator prin inhibarea eliberării unor citokine și chemokine proinflamatoare (alfa-TNF, IL-1, IL-6, IL-8), derivați de cvercetină care au și efect antioxidant și antihistaminic, derivați de acid cafeic, mai ales acid galic și acid clorogenic. Extractul din muguri de Coacăz negru s-a dovedit a avea și concentrații considerabile de calciu și zinc. Zincul este un oligoelement important în lupta împotriva alergiilor, întărind sistemul imunitar.” Conf. dr. chim. farm. Olah Neli

Produse derivate