Catina rosie mladite

Tamarix gallica MG=D1

Forma farmaceutică: macerat glicerinic
Organotropism: măduvă osoasă, intestine, splină.
Electroforeza proteinelor serice: corectează o uşoară hiper-alfa şi gama-globulinemie, creşte uşor albuminele şi beta-globulinele, creşte uşor hipo-alfa-2 şi gama-globulinemia.
Acţiune farmacologică: -antianemică (stimularea hematopoiezei şi a funcţiei splenice – formarea de hematii şi trombocite)
-hipocolesterolemiantă;
-spasmolitică.
Recomandări frecvente:

  • Sânge: corectarea anemiei (adjuvant în anemie hipocromă sau normocromă), trombocitopenii, leucopenii, refacerea organismului în convalescenţă. Datorită acţiunii trombocitare este recomandat în sindroame de hipovâscozitate sanguină şi de hipercolesterolemie.
  • Aparat digestiv: tensiune abdominală cu colici, colici flatulente cu eructații, la nou născut (1 pic./kg corp), splenomegalie.
Contraindicaţii, atenţionări: – Nu se administrează persoanelor cu medicație anticoagulantă, hepatopaticilor cronici cu hipervâscozitate sanguină și sindrom de hiper alfa2 – globulinemie; nu se utilizează timp îndelungat subiecților cu ateroscleroză.

Observație: extractele gemoterapice se recomandă, în general, în scheme terapeutice ce conțin 3-4 extracte, care acoperă mai multe aspecte ale specificului patologiei respective și nu înlocuiesc medicația specifică.

Mod de administrare – vezi prospect produs

Produse derivate